Uitslag wedstrijd

05-05-2015 door Marc de Laat

Op zondag 26 april hebben we onze eerste clubwedstrijd gehouden. Hieronder een verslagje:Zaterdag voor de wedstrijd was het een drukte van jewelste :

 -          De proeven werden met wisselend succes geoefend – Allianz had er duidelijk geen zin in en dat zal Laetitia geweten hebben

-          Alle wedstrijdpaarden werden van onder tot boven afgestoft en ik moet zeggen … Marqui stond beeldig met zijn “ bigoudis “ - “ net zoals vroeger “ moet hij gedacht hebben …

 

De wedstrijd op zondag begon om 11.00, maar rond 08.00 kwamen de eerste wedstrijdruiters al binnengedruppeld... net zoals het weer! Er was eerst wat regen, dan weer zon, weer iets meer wind, … maar geen probleem, deze nattigheid kwam onze piste alleen maar ten goede .

De ene ruiter/amazone was al wat zenuwachtiger dan de andere : niet geslapen, niet gegeten, WC …. Stressss   

Stipt op 11.00 beet Michiel de spits af . Niet altijd gemakkelijk om als eerste te starten, en Michiel zal het geweten hebben.  In deze eerste proef ging zijn toekomstig vrouwtje Karolien met de grootste beker lopen. Erika was in deze proef de hoogst scorende manegecombinatie met Roosje. Het moet gezegd worden dat alle deelnemers in deze proef aan elkaar gewaagd waren!

Ondertussen was onze parking al aardig vol geraakt . De supporters waren op post . De cafetaria "Sint HuBAR" draaide op volle toeren .

In de tweede proef reed Evelyne naar een eerste plaats . De vele uren trainingsarbeid zullen daar wel niet vreemd aan zijn. De eerste opvolger Bryan, die tevens de prijs voor beste kostuum in ontvangst mocht nemen, mag trots zijn op zijn nette proef. 

In de laatste proef werd er met het mes tussen de tanden gereden . De overwinning kreeg je hier niet cadeau . Dat er op of over het randje gereden werd, kan Christiane beamen, haar Anneke sprong over het randje, in dit geval de hekjes.  Uiteindelijk ging de tweestrijd tussen de duo’s  Felton/Evelyne  en Lisandra/Sarah  . Het was deze laatste die het laken naar zich toetrok.  Pieter liet zijn biceps rollen en reed naar een 3e plaats met zijn trouwe Dynamite. Florianne finishte als eerste manegecombinatie met Anneke op een zeer mooie 4e plaats in deze niet zo simpele proef! 

De extra prijzen nog eens op een rijtje:
- Beste hoekenuitrijder: Karolien met Quatre
- Pechvogel prijs voor mooiste sprong: Christiane met Anneke
- Mooiste combinatie: Camille met Allianz
- Beste kostuum: Bryan met Marqui 

 

Deze keer was het om te oefenen, maar houdt u vast aan de takken van de bomen : op 26 juli 2015 geven we onze 3e officiële HGVBB-wedstrijd . Dan is het voor “ ’t echt “ ! 

 

Dus …. blijven oefenen !

 

 

Hierbij enkele fotootjes, meer foto's vind je in het fotoalbum!

 

tl_files/afbeeldingen/diversen/clubwedstrijd 1/Camille2.jpgtl_files/afbeeldingen/diversen/clubwedstrijd 1/Erika.jpgtl_files/afbeeldingen/diversen/clubwedstrijd 1/Evelyne.jpgtl_files/afbeeldingen/diversen/clubwedstrijd 1/Bryan.jpgtl_files/afbeeldingen/diversen/clubwedstrijd 1/Sarah.jpgtl_files/afbeeldingen/diversen/clubwedstrijd 1/Christiane.jpgtl_files/afbeeldingen/diversen/clubwedstrijd 1/karolien.jpg

 

 

Ga terug