Wandeling de la Luna

11-03-2014 door Marc de Laat

Wat ? Wandeling “ de la luna “
Waar ? Limburg – Meeuwen – Gruitrode
Wanneer ? 23/02/2014
Gids van dienst? Karina

Gezien wij nog niet echt ervaring hebben met de wandelende Arenbergruiters, had ik me tijdig bij onze gids aangemeld : in een schuchter mailtje vroeg ik of er toevallig nog plaats was en hoeveel km we te paard zouden doen.

Het antwoord van Karina stemde me vrolijk, ik was immers de eerste die iets van zich had laten horen .

Een tweede berichtje leerde me dat we eigenlijk maar met z’n tweeën zouden zijn . Snel wat rondgebeld en op 23/02 reden we met een volle camion naar de “ Glimburg “ .

Na een goed uur en veertig minuten kwamen we bij Karina aan . Snel de paarden afgeladen en opgezadeld en rond 10.00 kregen we de eerste zandwegjes onder onze voeten . Dat zou zo heel de dag blijven, meer dan 200m asfalt hebben we niet gedaan . Ik kan je verzekeren …. het Pajottenland heeft nog een hele weg af te leggen .

Karina beloofde ons de Limburgse Sahara, awel, die hebben we ook gezien. Heuvel op, duin af, in alle mogelijke gangen : stap, draf en galop . Stijl en minder stijl .  Soms zweepte er eens een tak in uw gezicht en iets later kruiste een “ tros “ herten ons pad … allemaal meegemaakt .

Kijk daar een “ vogel “ … ‘k had wel iets gehoord, keek naar boven en inderdaad, dat beest werd gecatalogeerd onder “ vogel “ . Verder gaat mijn natuurkennis niet .Veel te moeilijk, ’t zit daar immers vol vogels .

Plots dook het Orshof voor ons op . Tijd voor een middagstop . De paarden op de paardenparking gezet en wij schoven onze voeten gezellig onder tafel . Na een paar uren “naturen” kan ik je verzekeren : al wat je dan te eten krijgt, dat smaakt !

 

Komen we daar toch geen bekenden tegen zeker , den Alain en zijn echtgenote . Alain is lid van LRV Langdorp en toevallig die dag jarig ! Dat we daarom zover moesten rijden …

Na een dik uur probeerden we terug onze Friezen in de “ waggel “ te krijgen . ’t Viel eerst niet echt mee, maar na een kwartiertje waren alle knoken los . Hoog tijd dus om  in een sportief draf-galop-tempo richting “  huize La Luna “ te snellen .

Een prachtige, zonnige dag werd afgesloten met een drankje . Ik wist dat Limburg tof was, maar met een gids van “ ginderachter ” komt je toch op de mooiste plekjes .

Bedankt Karina !

Ga terug