Trappistentocht

08-10-2014 door Marc de Laat

Trapistentocht 05/10

 

 Zondag 05/10 was het zover . Het Friese Stamboek organiseerde haar jaarlijkse Trappistentocht .

 De normale route was 35 km, doch voor de amateurs was er een verkorte route van 18 km .

 Aangetrokken door deze laatste versie, vertrokken we zondag om 8.00 naar de Meulebossen in Zoersel .

 Met veel goede moed vertrokken we voor een aangename wandeltocht . Roos was in het begin wat zenuwachtig van al dat hoefgetrappel maar na een paar km. was die overbodige energie al snel gaan vliegen .

 Toen we al een paar uur aan het genieten waren , vroegen we ons af wanneer die pijltjes “ verkorte “ route nu toch eindelijk zouden verschijnen . Tot we rond 13.00 uur de middagstop bereikten . Blijkt dat we toen al 20 km op onze teller hadden staan …

 Naar het schijnt zou de voorzitter de plannetjes op vrijdagavond naar iedereen doorgemaild hebben, probleem …. Vanaf vrijdagavond worden er geen mails meer gelezen ….

 Er zat dus niks anders op dan de gewone route t e volgen …. Je passeert na de middag redelijk snel de brouwerij van Westmalle en na een paar uur … kom je die terug tegen, maar dan in de andere richting … Ik kan je verzekeren , als je op uw tandvlees zit, dan is elke km er te veel aan .

 Iets na 17 uur strompelden we toch binnen . Zo moe … dat we zelfs niet konden genieten van onze wel verdiende Trappist .

 

Besluit : toffe tocht, die bijna 100 % op het onverharde gaat maar toch …. ‘t was 10 km te ver .

 Volgend jaar ben ik er terug, maar dan met kaart en kompas !!!! Ze gaan me maar 1 x liggen hebben .

 

Zo stijf als een plank, maar nog steeds goed gezind ….

 

Marc

Ga terug