Workshop jureren

21-03-2016 door Marc de Laat

Gisteren was jurylid Jo Cauwberghs te gast om een workshop jureren te begeleiden.
Het Jong BSFP,  die de jonge generatie vertegenwoordigt van het Belsgisch Stamboek voor Friese Paarden,  was organisator. 

Doel was om enerzijds zicht te krijgen op de aandachtspunten in een dressuurproef. En anderzijds waren we benieuwd naar hoe het Friese paard in dat plaatje past. 8 combinaties, van niveau 0 tot prix Sint George zetten hun beste beentje voor, onder het toeziend oog van maar liefst 30 juryleden!

Het was een succesvolle en interessante dag! Volg het JongBSFP via facebook en schrijf je in om op de hoogte te blijven!

 

Van onze manege waren er enkele combinaties die deelgenomen hebben. Bieke en Griff reden hun allereerste proefje samen. Nu hebben ze geleerd dat met meer impuls de proef nog veel beter zou zijn! Maar Griff en Bieke hebben laten zien dat ze potentieel hebben! Voor Liesbeth en Lobke was het de eerste keer een proef met galop. Lobke vond haar gaspedaal plots terug in de buitenpiste. De proef mocht meer van achter naar voor gereden worden, een hele goeie tip voor de toekomst! Ook Viora, die soms liever op twee benen door de wedstrijdring gaat, deed het super! Elke kon er mooi aanrijden en kreeg positieve feedback! Anke, die met Tjedde al een goed geoliede combinatie vormt toonden een prachtige wissel! Alleen hoorde die thuis in een niveau hoger! Dit toont alleen maar dat de combinatie stilletjes aan klaar is voor nog een stapje hoger.  
Nu nog een herhaling (en verbetering) voor onze clubwedstrijd in april!  

Groetjes,

Liesbeth 

 

  

 

 

 

Ga terug